Astaneh-ye Ashrafiyeh, Iran
Dr Moin Blvd
N/A
Good for kids
Wheelchair-accessible car parkWheelchair-accessible entrance
i am from Turkey, now i am using his persian dictionary.. one day i hope to visit his tomb if i come to iran..
like
The first person who get phd of Persian language and he wrote Persian Dictionary
محمد معین در روز ۹ اردیبهشت ۱۲۹۷ در محلهٔ زرجوب رشت به دنیا آمد. پدرش شیخ ابوالقاسم از روحانیان شهر رشت بود.[۵] بر طبق صفحهٔ اول دستخطّی که وی دربارهٔ زندگی خود نوشته، تاریخ تولد وی ۱۷ رجب سال ۱۳۳۲ (قمری) برابر با ۲۱ خرداد سال ۱۲۹۳ است. در متن دانشنامهٔ دکترا، سال تولَد وی ۱۲۹۱ ذکر شده\u200cاست؛ ولی در نوشتهٔ قاب\u200cشده\u200cای که در خانهٔ وی و در اتاق کارش به دیوار آویخته\u200cاست تاریخ تولد او دوشنبه ۹ اردیبهشت ۱۲۹۷ نوشته شده\u200cاست. او که اولین فرزند خانواده بود، در سن شش سالگی مادرش را بر اثر بیماری حصبه از دست داد و پنج روز بعد از فوت مادر، پدرش نیز به سبب همین بیماری درگذشت. بیماری حصبه در رشت شیوع یافته و در آن سال ۲۸هزار نفر را از بین برده بود.[۶] جد پدری او شیخ محمدتقی معین\u200cالعلما که در سلک علمای روحانی بود، به تربیت وی همت گذاشت. محمد معین ترقیات علمی و معنوی خود را مدیون او می\u200cدانست. جد مادری او شیخ محمد سعیر نیز از علما و مدرسان علوم قدیمه بود.
فرهنگ فارسی معین معروف به فرهنگ معین یکی از فرهنگ\u200cهای لغت یک\u200cزبانهٔ نامدار و بارز فارسی به فارسی است. نویسندهٔ این فرهنگ محمد معین و ناشر آن مؤسسهٔ انتشاراتیِ امیرکبیر (در تهران) است. «ویرایش متوسطِ» این فرهنگ نخستین بار در سال ۱۳۵۱ پس از درگذشت محمد معین و با کوشش سید جعفر شهیدی انتشار یافت.
دکتر محمّد معین (متولد ۹ اردیبهشت ۱۲۹۷ شهر رشت - درگذشت ۱۳ تیر ۱۳۵۰ در تهران) یکی از محققان برجسته و پدیدآورندهٔ یکی از مهمترین لغتنامه\u200cهای فارسی یعنی فرهنگ معین است. ایشون گویا ۹ آذر ۱۳۴۵ پس از بازگشت از ترکیه، در دفتر گروه زبان و ادبیات فارسی، سکته میکنن و پنج سال آخر زندگیشون را در حالت اغما میگذرانند. ایشون رو پس از تشییع پیکرشون از مسجد فخرالدوله به سمت زادگاهش شهر رشت و از اونجا به آرامگاه خانوادگی معین در شهر آستانه اشرفیه(همین مکان) برای خاکسپاری میارن. وزارت فرهنگ و هنر، ساخت آرامگاه محمد معین را برعهده گرفت. داخل حیاط این آرامگاه درختان زیبایی مانند چنار، صنوبر، یوکا، شمشاد و فواره آب و نیمکت و فضای سبز وجود داره آرامگاه ایشون بنا به وصیت خودش، به احترام حرم جلال الدین اشرف و علاقه وی به علامه شیخ حسینی وحید در کنار حشمت رود در شهر آستانه اشرفیه قرار دارد و سالانه مورد بازدید علاقه\u200cمندان به زبان و ادب فارسی است.
استان گیلان زادگاه دانشمندان و استاید بسیاری در حوزه های مختلف علمی است که هر کدام موجب افتخار کشور عزیزمان ایران و استان گیلان به حساب می آیند . دکتر معین ، ﺻﺎﺣﺐ اﺛﺮ ﻣﻌﺮوف ﻓﺮﻫﻨﮓ ﻣﻌﯿﻦ از بزرگان ادبیات فارسی می باشد . وی در ۹ اردیبهشت ۱۲۹۷ در محله زرجوب رشت متولد شد و در ۱۳ تیر ۱۳۵۰ در تهران در گذشت و در آستانه اشرفیه به خاک سپرده شد . استاد معین نخستین فردی در ایران بود که در رﺷﺘﻪ ادﺑﯿﺎت ﻓﺎرﺳﯽ درﺟﻪ دﮐﺘﺮی را دریافت کرد . ایشان مقالات و کتب با ارزشی تألیف نمودند و همچنین ریاست کمیسیون ادبیات سمینار جهانی تاریخ و فرهنگ نیز بر عهده استاد معین بود . فرهنگ معین ، حافظ شیرین سخن ، یک قطعه شعر در پارسی باستان ، شاهان کیانی و هخامنشی در آثار الباقیه ، تصحیح ارداویرافنامه ، روزشماری در ایران باستان و آثار آن در ادبیات پارسی ،پورداوود ، ترجمه احوال و آثار ، مزدیسنا و تأثیر آن در ادبیات پارسی ، حکمت اشراق و فرهنگ ایران از جمله ۲۳ آثار دکتر معین محسوب می شود .
آرامگاه دکتر محمد معین، یکی از جاذبه های بسیار دیدنی آستانه اشرفیه است، در این آرامگاه یک سالن همایش و یک کتابخانه نیز موجود است
دکتر معین یکی از ماندگارترین شخصیتهای اجتماعی فرهنگی تاریج ایران و جهان است - نامش جاویدان و روحش شاد باد - در این مکان صندلی هایی برای نشستن قرار دارد و گاهاً افراد برای رفع خستگی و بعضاً خواندن فاتحه وارد فضا میشوند - جای دنج و باصفایی است هرچند در دل شهر و شلوغ ترافیک وسایل نقلیه قرار گرفته اما با این حال فضای آن آرامش بخش است
Deli
The best companies in the category 'Deli'